Richtlijnen bij de koop en verkoop van een huisje en huur van een tuin op tuinpark T.I.G.E.N.O

Welkom belangstellende! We vinden het een eer dat je interesse hebt in ons aanbod van beschikbare volkstuinen op Tigeno, en helpen je graag verder op weg.

Stap 1: Schrijf je in bij de Bond van Volkstuinders!
Voordat je in aanmerking komt voor een volkstuin moet je ingeschreven staan bij de Bond van Volkstuinders. Je kunt je inschrijven via de website. van de Bond.

Stap 2: Kom kennis maken en zet jezelf op de wachtlijst!
Zodra je bent ingeschreven bij de Bond van Volkstuinders kun je een afspraak maken voor een kennismakingsbijeenkomst op ons volkstuinpark. Gedurende het tuinseizoen organiseren we enkele kennismakingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we over de vereniging en de procedure van aankoop. En we zijn ook heel nieuwsgierig naar jouw motivatie voor een volkstuin en wat je eventueel zou willen betekenen voor de vereniging. Aan het einde van de bijeenkomst is er een mogelijkheid om je op de wachtlijst van Tigeno in te schrijven. Hiervoor hebben we jouw bewijs van inschrijving (met lidmaatschapsnummer) van de Bond van Volkstuinders nodig en willen we je geldige identiteitsbewijs zien.

Stap 3: Heb je een GO? Spreek af met de verkoper!
Zodra je eerste kandidaat bent op de wachtlijst van de volkstuin waar je voorkeur naar uitgaat, krijg je van ons de contactgegevens van de eigenaar van deze tuin en mag je in onderhandeling gaan over de koopprijs van het tuinhuis.

Stap 4: Sluit de koop via het afdelingsbestuur en je bent tuinder!
De overdracht verloopt altijd via het afdelingsbestuur, niet rechtstreeks via de verkopende tuinder. Tijdens de kennismakingsbijeenkomst krijg je uitgelegd waarom dit zo geregeld is. Op het moment dat je de sleutels in handen hebt, kun je direct aan de slag in je volkstuin.


De eerstvolgende kennismakingsbijeenkomst staat gepland in het clubgebouw. Zie datums 

Wil je daarbij aanwezig zijn, maak dan een afspraak via bestuur@tigeno.nl.

Wat je als koper verder moet weten

De hoofddoelstelling van de BVV is het stichten en beheren van volkstuinen en het propageren van het recreatief tuinieren als ontspanning.

Een van de belangrijkste kenmerken van het lid zijn van de bond is de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid die de leden hebben voor het functioneren van de bond en in het bijzonder voor de tuingroep waar men tuiniert. Saamhorigheid en zelfwerkzaamheid zijn twee andere belangrijke kenmerken van het volkstuinieren.

Een volkstuin is dus geen op commerciŽle grondslag ingestelde organisatie waar men tegen vergoeding een plekje huurt en verder geen verantwoordelijkheid heeft ten aanzien van het onderhoud en het toezicht op het terrein. Iedereen dit lid wordt van een tuingroep dient zich dit goed te realiseren. Door een tuin te huren op tuinpark T.I.G.E.N.O accepteert u de (mede) verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van het gehele tuincomplex.

Om dit in goede banen te leiden is er een organisatiemodel gekozen en is een aantal spelregels opgesteld. De verenigingsstructuur, de doelstellingen en de spelregels van de Bond en de tuingroep zijn vastgelegd in statuten en reglementen. Deze krijgt u bij het huren van een tuin uitgereikt.

Tekstvak:  Richtlijnen bij koop bij T.I.G.E.N.O

TUINPARK T.I.G.E.N.O